banner

Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα του Δήμου Σφακίων.
Ο διαδικτυακός αυτός τόπος έχει σκοπό να σας παρέχει μία πλήρη ενημέρωση γύρω από τις εξελίξεις στον Δήμο μας, και να πληροφορήσει τους επισκέπτες της περιοχής μας για όλα όσα χρειάζονται να ξέρουν για το ταξίδι τους.
14 Jan 2019 15:13
Αποκατάσταση υδροδότησης Τ.Κ. Ανώπολης

Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου αποκαταστάθηκε η υδροδότηση στην Τ.Κ. Ανώπολης μετά από πολυήμερη ταλαιπωρία τόσο των κατοίκων όσο και της τεχνικής ομάδας που προσπαθούσε να επιδιορθώσει τη βλάβη σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

 Ο Δήμος Σφακίων με άμεσες ενέργειες προσπάθησε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που προέκυψε στις 30/12/2018 , προχωρώντας σε προμήθεια νέου αντλητικού συγκροτήματος και προσπαθώντας  να μετακινηθούν μηχανήματα και προσωπικό στο σημείο του αντλιοστασίου.

 Για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου που οδηγεί στο σημείο, ανατέθηκε το έργο σε ιδιώτη εργολάβο  όμως λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων και του γεγονότος ότι ο δρόμος είναι μέσα [ ... ]

Ανακοινώσεις/ΝέαΔιαβάστε περισσότερα
24 Dec 2018 11:45

Δημοσιοποίηση Στοιχείων Σύμβασης πριν τη Διενέργεια Ηλεκτρονικής Κλήρωσης και Επιλογής Μελών Επιτροπής για το έργο

«Οριστική αποκατάσταση ζημιών Αγροτικής οδοποιίας Δήμου Σφακίων»

προϋπολογισμού : ποσού 244.999,99 €. (με αναθεώρηση και ΦΠΑ 24%)

 

 

 

Δημοσιοποίηση Στοιχείων Σύμβασης πριν τη Διενέργεια Ηλεκτρονικής Κλήρωσης και Επιλογής Μελών Επιτροπής για το έργο

«Οριστική αποκατάσταση ζημιών Δημοτικής οδοποιίας Δήμου Σφακίων»

προϋπολογισμού : ποσού 244.999,99 €. (με αναθεώρηση και ΦΠΑ 24%)

Ανακοινώσεις/ΝέαΔιαβάστε περισσότερα
10 Jan 2019 13:08

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δ.Σ. Ανώπολης ευχαριστεί θερμά τον Σύλλογο Αθλητών βουνού «ΑΡΚΑΛΟΣ» για τη δωρεά 5 καινούριων βιβλιοθηκών στο σχολείο μας. Mάλιστα τα μέλη του Συλλόγου τους μας παρέδωσαν τις βιβλιοθήκες στο χώρο του σχολείου μας ως ελάχιστο ¨ευχαριστώ¨, για τη φιλοξενία που εδέχθησαν κατά τη διοργάνωση του “Sfakia Vertical Run 2018”.

Οι δασκάλες

Β.Σταθοπούλου,Μ.Στρατινάκη,Ε.Τζάνα

Ανακοινώσεις/ΝέαΔιαβάστε περισσότερα
18 Dec 2018 14:57
Έγκριση ποσού για την ανάδειξη-συντήρηση-βελτίωση –προστασία μνημείων πολιτισμικού ενδιαφέροντος

Στην έγκριση του ποσού των 86.800 € για την ανάδειξη-συντήρηση-βελτίωση –προστασία μνημείων πολιτισμικού ενδιαφέροντος, προχώρησε η Περιφέρεια Κρήτης μετά από αίτημα του Δημάρχου Σφακίων κ. Ιωάννη Ζερβού.

Το έργο αφορά έρευνα και ανάπτυξη δικτύων επίσκεψης και ανάδειξης του πολιτισμικού τοπίου στο Δήμο Σφακίων, βελτίωση προσβασιμότητας στο μονοπάτι Ε4 από την Αγια Ρουμέλη έως τη Χώρα Σφακίων και αποκατάσταση – ανάδειξη των μνημείων επί της διαδρομής.

Η προγραμματική σύμβαση που θα υπογραφεί μεταξύ του Δήμου Σφακίων , της Περιφέρειας Κρήτης, του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Υπουργείου Πολιτισμού περιλαμβάνει: στην Αγία Ρουμέλη αποκατάσταση φρουρίου [ ... ]

Ανακοινώσεις/ΝέαΔιαβάστε περισσότερα
31 Dec 2018 12:10
Αξιοποίηση υδάτινου δήμου Σφακίων

Στα πλαίσια αξιοποίησης του υδάτινου δυναμικού του Δήμου Σφακίων, προχωρήσαμε

α) στην διερεύνηση υφιστάμενης γεώτρησης που είχε διανοιχτεί το 1992 από την ΥΕΒ στην έξοδο του φαραγγιού του Αργουλέ και παρέμεινε ανενεργή μέχρι σήμερα.

Αρχικά με ιδίους πόρους διενεργήσαμε τον έλεγχο στις σωληνώσεις και στα φίλτρα της εγκατάστασης με χρήση ρομποτικής κάμερας και αφού διαπιστώθηκε η καλή λειτουργία τους προχωρήσαμε σε εγκατάσταση σωληνώσεων και αντλίας πραγματοποιώντας 48ωρη άντληση με ιδιαίτερα ενθαρρυντικά δεδομένα, ήτοι φθάσαμε σε άντληση 100 κυβικών την ώρα χωρίς να αυξομειώνετε η στάθμη από τα 150 μέτρα.

Στη συνέχεια λήφθηκαν δείγματα νερού για λογαριασμό [ ... ]

Ανακοινώσεις/ΝέαΔιαβάστε περισσότερα
13 Dec 2018 15:27

Ένα αίτημα του Δήμου Σφακίων που είχε ξεκινήσει επί δημαρχίας Παύλου Πολάκη και συνεχίστηκε αδιάλειπτα από τη σημερινή δημοτική αρχή, για την παραχώρηση δημοσίου ακινήτου στο δήμο, υλοποιήθηκε με την σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στη βουλή από την Υφυπουργό Οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου και περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Οικονομικών.

Με την παραχώρηση ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση από το δήμο αρχικά για την ανάθεση μελέτης «εγκατάστασης επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Αγίας Ρουμέλης Σφακίων» δρομολογώντας έτσι την κατασκευή του έργου συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση και προστασία του ιδιαίτερου [ ... ]

Ανακοινώσεις/ΝέαΔιαβάστε περισσότερα
28 Dec 2018 14:33

Η προώθηση του αναγκαίου έργου αντιπλημμυρικής προστασίας και οριοθέτηση ποταμού «Ταυρωνίτη» αλλά και σειρά έργων υποδομής, ανάπλασης, επέκτασης δημοτικού φωτισμού, δημιουργία γηπέδων άθλησης, εξοπλισμού χώρων πολιτισμού στου Δήμους Πλατανιά και Σφακίων υπέγραψε σήμερα στην ΠΕ Χανίων ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Στην συνάντηση με τις ανακοινώσεις και υπογραφή τεχνικών δελτίων από τον Περιφερειάρχη ήταν παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, οι Δήμαρχοι Πλατανιά και Σφακίων Γιάννης Μαλανδράκης και Γιάννης Ζερβός αντίστοιχα, ο αντιδήμαρχος Σφακίων Γιώργος Πρωτοπαπαδάκης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ [ ... ]

Ανακοινώσεις/ΝέαΔιαβάστε περισσότερα
12 Dec 2018 14:47
Ενημερωτική εκδήλωση στα Ασκύφου με θέμα:  ‘Συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στη διατήρηση της βιοποικιλότητας:  Η περίπτωση της Αμπελιτσιάς’

Το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ) και ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς– Δυτικής Κρήτης, με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασκύφου και της Διεύθυνσης Δασών Χανίων στα πλαίσια του προγράμματος «Διατήρηση της Αμπελιτσιάς στην Κρήτη, 2017-2020», την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στη διατήρηση της βιοποικιλότητας: Η περίπτωση της Αμπελιτσιάς», στο χώρο του Δημοτικού Γυμναστηρίου στα Ασκύφου, παρουσία εκπροσώπων του Δ.Σ Σφακίων και κατοίκων της περιοχής.

Μέσα από το παράδειγμα της προσπάθειας για την προστασία της Αμπελιτσιάς, αυτού του ενδημικού και [ ... ]

ΔήμοςΔιαβάστε περισσότερα
Διαβάστε ακόμα >>

eps ypes