Δεκέμβριος 2018
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Ενημερωτικα Δελτια

facebook icon

Βρίσκεστε εδώ: ΑρχικήΔημος ΣφακιωνΑνακοινώσειςΑπάντηση στην επιστολή του Εκπροσώπου Τ.Κ> Τζατζιμάκη Ιωάννη

Απάντηση στην επιστολή του Εκπροσώπου Τ.Κ> Τζατζιμάκη Ιωάννη

Απαντώντας στη από 03-11-2017  , επιστολή του Εκπροσώπου της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Ρουμέλης του Δήμου Σφακίων , κου Ιωάννη Τζατζιμάκη ,  ο οποίος διαμαρτύρεται για την μη καταβολή του μισθού που δικαιούται , γνωρίζουμε σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι όταν ανέλαβα Δήμαρχος Σφακίων και οι 9 εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Σφακίων δεν είχαν λάβει έξοδα κίνησης για χρόνια , τα οποία δεν μπόρεσε να καταβάλλει ο Δήμος Σφακίων λόγω πραγματικής οικονομικής αδυναμίας.

Στην προσπάθεια αντιμετώπισης των υποχρεώσεων μας , αναζητήσαμε και τελικά βρήκαμε πηγές χρηματοδότησης και συγκεκριμένα από το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω του προγράμματος χρηματοδότησης ληξιπρόθεσμων οφειλών από όπου και λάβαμε το συνολικό ποσό των 832.136,56 € για να πληρώσουμε οφειλές μας μεταξύ αυτών και τα έξοδα κίνησης των εκπροσώπων των τοπικών κοινοτήτων. Παράλληλα δρομολογήσαμε για πρώτη φορά την είσπραξη , με κάθε νόμιμο τρόπο , των οφειλών προς το Δήμο όλων ανεξαιρέτως των κατηγοριών των θεσμοθετημένων πόρων υπέρ ΟΤΑ. Από τη χρηματοδότηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που λάβαμε πληρώσαμε στους εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων τα οφειλόμενα έξοδα κίνησης τριών (3) ετών και συγκεκριμένα έως και την 31-01-2016. Όλοι οι εκπρόσωποι των κοινοτήτων μας έχουν πληρωθεί έως και τον Ιανουάριο του 2016. Ο κος Τζατζιμάκης εκλέχθηκε εκπρόσωπος της τοπικής κοινότητας Αγίας Ρουμέλης στις 13-06-2016 κατά τις επαναληπτικές τοπικές εκλογές.

Η καταβολή των εξόδων κίνησης θα συνεχιστεί ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του Δήμου μας , πράγμα που κατανοούν όλοι οι υπόλοιποι εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων. Ο κος Τζατζιμάκης , θα πληρωθεί μαζί με όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους του όταν το επιτρέψει η οικονομική κατάσταση του Δήμου και κατά η ιεράρχηση της σπουδαιότητας και του επείγοντος των αναγκών και υποχρεώσεων μας.

Όσον αφορά την αναφορά του ότι δεν πληρώνεται επειδή δεν πληρώνουν οι συγχωριανοί του τα ανταποδοτικά τέλη , αυτό δεν το είπα ποτέ. Αυτό που του είπα , και το οποίο είναι το αυτονόητο και το επαναλαμβάνω και δημοσίως , είναι ότι για να είναι ο Δήμος εντάξει με τις υποχρεώσεις του πρέπει και οι δημότες μας να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο Δήμο. Για να μπορεί ο Δήμος να πληρώνει πρέπει και από κάπου να εισπράξει. Κοινή λογική είναι αυτό και δεν αφορά μόνο την Αγία Ρουμέλη , όπως δεν αφορά μόνο τα έξοδα κίνησης των αντιπροσώπων των τοπικών κοινοτήτων. Ίσως είναι περιττό , αλλά , θέλω να υπενθυμίσω, ότι οι αιρετοί δεν λαμβάνουν ούτε μισθό , ούτε επιδόματα ούτε βιοπορίζονται μέσα από την ενασχόληση τους με τα κοινά. Τα δημόσια αξιώματα είναι πάντα τιμητικά και άμισθα .Έτσι είναι και το αξίωμα του Εκπροσώπου της Τοπικής Κοινότητας. Η πολιτεία , όταν μπορεί και όσο μπορεί, προσπαθεί να καλύψει μέρος ή το σύνολο των εξόδων που προκύπτουν από την ενασχόληση αυτή. Ας το έχουμε πάντα στο νου μας αυτό όλοι οι αιρετοί.

Ο Δήμος Σφακίων προχωρά δυναμικά τη δημιουργική του πορεία αξιοποιώντας όλες ανεξαιρέτως τις δυνάμεις και στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανένας. Ειδικότερα για τους αιρετούς , όμως , αυτό αποτυπώνεται και από την παρουσία τους στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των άλλων οργάνων του δήμου καθώς και στις διάφορες δράσεις που κάνουμε.

Τελειώνοντας , θέλω να αναφέρω ότι η συνεργασία μας με τον Εκπρόσωπο της τοπικής κοινότητας Αγίας Ρουμέλης , Γιάννη Τζατζιμάκη , ήταν και θα παραμείνει καλή και παραγωγική. Δεν έχω καμία διάθεση αντιπαράθεσης. Όταν όμως κάποιο θέμα φτάνει στις εφημερίδες τότε πρέπει να είναι απολύτως ακριβή αυτά που δημοσιεύονται.

Ο Δήμαρχος Σφακίων

Ιωάννης Ζερβός.

eps ypes