Ιανουάριος 2018
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Ενημερωτικα Δελτια

facebook icon

Βρίσκεστε εδώ: ΑρχικήΔημος ΣφακιωνΑνακοινώσεις

banner

Ο κόμβος έχει δημιουργηθεί με σκοπό την έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση των πολιτών και των Μ.Μ.Ε. για το έργο και τις δραστηριότητες του Δήμου Σφακίων. Στις ενότητες που ακολουθούν μπορείτε να αντλήσετε πληροφορίες για θέσεις εργασίας, δημοπρασίες και διαγωνισμούς που προκηρύσει ο Δήμος,  επίσης μπορείτε να διαβάσετε ανακοινώσεις, δελτία τύπου κ.α.

Παραχώρηση δρόμων αναδασμού

Μετά από αίτημα του Δήμου Σφακίων προς την Περιφέρεια Κρήτης μεταβιβάστηκε η κυριότητα, με τις σχετικές διαπιστωτικές πράξεις, των δρόμων του κυρωμένου αναδασμού αγροκτημάτων Καψοδάσου, Πατσιανού, Αγίου Νεκταρίου-Ασφένδου, Σκαλωτής.

 Ο Δήμος Σφακίων έχει προγραμματίσει την δημιουργία έργων ασφαλτόστρωσης στις παραπάνω περιοχές και συγκεκριμένα:

Α) Αποκατάσταση ζημιών οδικού δικτύου περιοχής Φραγκοκαστέλλου Δήμου Σφακίων από την θεομηνία όπου θα δημοπρατηθεί στις 17/01/2018 προϋπολογισμού 126.773,11 €.

Β) Βελτίωση βατότητας δρόμου από Ροδάκινο προς Φραγκοκάστελλο. (περιλαμβάνεται οδικό τμήμα αναδασμού Σκαλωτής 800 μέτρων περίπου) προϋπολογισμού 400.000 €.

Γ) Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη εντός των «Αγίου Νεκταρίου, Ασφένδου, τμήμα Καψοδάσους- Πατσιανού και Σκαλωτής. Πρόταση ύψους 512.000 € στο πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας.

 Επειδή οι δρόμοι είναι βασικές υποδομές και αναπτυξιακά εργαλεία στις τοπικές κοινωνίες, ο Δήμος Σφακίων σκοπεύοντας ν’ αξιοποιήσει τη λειτουργικότητα τους θα απαιτήσει οτιδήποτε χρειαστεί στην φάση κατασκευής των έργων για την τήρηση του εύρους του οδοστρώματος που ορίζεται από τα τοπογραφικά του αναδασμού του 1974 και σε περίπτωση που αυτό δεν υφίσταται θα προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση του με επιβάρυνση του εκάστοτε ιδιοκτήτη.  

 Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη Σταύρο και τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Βουλγαράκη Απόστολο για την αποδοχή του αιτήματος της παραχώρησης των δρόμων.

Επίσκεψη δημάρχου στην Αντιπεριφέρεια Χανίων

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ Απόστολο Βουλγαράκη επισκέφτηκε σήμερα ο Δήμαρχος Σφακίων κ Ιωάννης Ζερβός με τους συνεργάτες του προκειμένου να συζητήσουν για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν  στο επαρχιακό δίκτυο του Δ. Σφακίων, και γενικά θέματα που αφορούν τον Δήμο. Παρών στην συνάντηση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κ Δημήτρης Μιχελλογιάννης.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα έργα που πρέπει να προγραμματιστούν ενόψει του Τεχνικού  Προγράμματος της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων .

Τέλος  ο Αντιπεριφερειάρχης  ενημέρωσε τον Δήμαρχο ότι τις επόμενες ημέρες θα επισκεφτεί με τους συνεργάτες  του τον Δήμο.

05 01 2018 ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Σύσκεψη εργασίας στον Ο.Α.Κ. Α.Ε. με την Δημοτική Αρχή Σφακίων

Από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. ανακοινώνεται ότι :

Σήμερα 5 Ιανουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργασίας  στα γραφεία του Οργανισμού με τους Δήμαρχο Σφακίων Γ. Ζερβό, Αντιδημάρχους Γ.Πρωτοπαπαδάκη και Π.Σοφούλη, Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Φ.Ηλιάκη και Σ.Μαραγκάκη μηχανικό, προεδρεύοντος του  Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Φώτη Καζάση και στελεχών του Ο.Α.Κ. Α.Ε.  για θέματα που αφορούν την εξέλιξη των μελετών της προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφθεί μεταξύ των δύο φορέων, με σκοπό την αντιμετώπιση προβλημάτων ύδρευσης σε περιοχές του Δήμου και την αναβάθμιση υφιστάμενων υποδομών (προγραμματική σύμβαση Δήμου  Σφακίων και Ο.Α.Κ. Α.Ε., δελτίο τύπου 05/10/2017).

Στην σύσκεψη συζητήθηκαν τα ακόλουθα:

  1. Οι αναγκαίες επεμβάσεις μόνωσης σε δεξαμενές των Δημοτικών Διαμερισμάτων Αγίου Ιωάννη και Σκαλωτής.
  2. Η εξέλιξη των μελετών που εκπονούνται από τον Ο.Α.Κ. Α.Ε. για νέες δεξαμενές στα  Δημοτικά Διαμερίσματα Αγίου Ιωάννη και Καλλικράτη.
  3. Οι ενέργειες και οι έρευνες για τις πηγές νερού στα Γλυκά Νερά.
  4. Περαιτέρω διαδικασίες που απαιτούνται για την ωρίμανση του έργου της κατασκευής Λιμνοδεξαμενής στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ασκύφου.  
  5. OAK 05 01 5 2018

Ολοκλήρωση έργου Rural Broadband

Ολοκληρώθηκε το έργο Rural Broadband με την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών, που έχει ως αποτέλεσμα 17 απομακρυσμένοι οικισμοί στο Δήμο Σφακίων να αποκτήσουν πρόσβαση στο Γρήγορο Internet με συνδέσεις VDSL και ταχύτητες έως 50Mbps. Οι οικισμοί αυτοί είναι:

1.Αργουλές

10. Βρασκάς

2.Σκαλωτή

11. Ανώπολη

3.Πατσιανός

12. Καλλικράτης

4. Καψοδάσος

13. Ίμπρος

5. Φραγκοκάστελλο

14. Αμμουδάρι

6. Άγιος Νεκτάριος

15. Πετρές

7. Νομικιανά

16.Γωνί

8. Βουβάς

17.Καρές

9. Κομιτάδες

 

 Στο πλαίσιο του ΣΔΙΤ έργου Rural Broadband-Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε αγροτικές «Λευκές περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας» της Κοινωνίας της πληροφορίας Α.Ε. που σχεδίασε η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, μέσω των εταιρειών OTE RURAL North και OTE RURAL South, την ανάπτυξη ενός δικτύου οπτικών ινών σε 2.260 «λευκούς» οικισμούς, χωρίς ευρυζωνική πρόσβαση, με σκοπό τη χονδρική διάθεση ευρυζωνικών υπηρεσιών σε παρόχους λιανικής.

 Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να αποκτήσουν τις νέες ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλών ταχυτήτων μπορούν να απευθύνονται στους παρόχους υπηρεσιών λιανικής.

 Οι νέες αυτές υπηρεσίες υψηλών ταχυτήτων αναμένεται να βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών στις παραπάνω περιοχές καλύπτοντας τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών για επικοινωνία, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα ενώ παράλληλα θα συμβάλουν έμπρακτα στην ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας μέσω της πρόσβασης αυτής.

 Ο Δήμος Σφακίων με ενέργειες του προσπαθεί να ενταχθεί, σε επόμενη φάση, ο οικισμός Ασφένδου, όπου η οπτική ίνα τον διασχίζει για να καταλήξει στον Καλλικράτη. Επίσης οι περιοχές Λουτρό, Αγία Ρουμέλη, Άγιος Ιωάννης, Αράδαινα, Λάκοι και Αγία Μαρίνα θα επιδιωχθεί να ενισχυθεί η δυνατότητα του internet με άλλες σύγχρονες ασύρματες λύσεις.

 Ευχαριστούμε τον Διευθυντή OTE RURAL SOUTH  κ. Σταθόπουλο Γεώργιο για την συνεργασία και ιδιαίτερα τον πρώην Τεχνικό Διευθυντή ΟΤΕ κ. Καπριδάκη Σταύρο για τις ενέργειες του στην ένταξη του Δήμου μας στο πρόγραμμα των «λευκών περιοχών»

eps ypes