Μάρτιος 2018
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Ενημερωτικα Δελτια

facebook icon

Βρίσκεστε εδώ: ΑρχικήΔημος ΣφακιωνΑνακοινώσεις

banner

Ο κόμβος έχει δημιουργηθεί με σκοπό την έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση των πολιτών και των Μ.Μ.Ε. για το έργο και τις δραστηριότητες του Δήμου Σφακίων. Στις ενότητες που ακολουθούν μπορείτε να αντλήσετε πληροφορίες για θέσεις εργασίας, δημοπρασίες και διαγωνισμούς που προκηρύσει ο Δήμος,  επίσης μπορείτε να διαβάσετε ανακοινώσεις, δελτία τύπου κ.α.

Συνάντηση Δημάρχου για έργα στην Αγία Ρουμέλη

Την Πέμπτη 22 Μαρτίου στα γραφεία της Π.Ε. Ενότητας Χανίων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των Αντιπεριφεριαρχών κ.κ. Βουλγαράκη Απόστολο και Κολογερή Νικόλαο με τον Δήμαρχο Σφακίων κ. Ζερβό Ιωάννη, τους Αντιδημάρχους κ.κ. Σοφούλη Πέτρο και Πρωτοπαπαδάκη Γεώργιο , τον Πρόεδρο του Λιμενικό Ταμείου κ. Μανωλικάκη Κων/νο, την Προϊσταμένη Τεχνικής Υπηρεσίας Λ.Τ. κ. Σκουμπάκη Αρτεμισία, την Διευθύντρια Δ/νσης Δασών κ. Σκλαβάκη Πολύμνια, τον εκπρόσωπο του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς, Δασολόγο κ. Κοντάκο Δημήτριο, τον Πολιτικό Μηχανικό του Δήμου κ. Μαραγκάκη Στυλιανό, τον Εκπρόσωπο Τ.Κ. Αγίας Ρουμέλης κ. Τζατζιμάκη Ιωάννη και κατοίκους της περιοχής.

Κυριότερα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών, η αναγκαιότητα αντιπυρικής μελέτης για την προστασία της περιοχής και η υπό ανάθεση μελέτη μεταξύ του Δήμου, του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Υπουργείου Πολιτισμού, με χρηματοδότηση της Αντιπεριφέρειας Χανίων που αφορά κατάθεση πρότασης στο πρόγραμμα βιόσφαιρα της UNESKO ΟΧΕ, τα μονοπάτια Ε4, του Κουλέ, του παλαιού οικισμού της Αγίας Ρουμέλης.

 

22 03 2018 Π.Ε. ΧΑΝΙΩΝ

Συνάντηση Δημάρχου με Περιφερειάεχη

Τη Κυριακή 18 Μαρτίου, στο Ακρωτήρι Χανίων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη Σταύρου, των Αντιπεριφερειαρχών κ.κ. Βουλγαράκη Απόστολο, Καλογερή Νικόλαο και Μιχελογιάννη Δημήτριο, του Δημάρχου Σφακίων κ. Ζερβού Ιωάννη, του Αντιδημάρχου κ. Πρωτοπαπαδάκη Γεώργιο, της Περιφερειακής συμβούλου κ. Πρωτοπαπαδάκη Ζαχαρένιας, του Πολιτικού Μηχανικού Δήμου Σφακίων κ. Μαραγκάκη Στυλιανού και εκπροσώπου του «Ερμής μελετητική».

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούν κυρίως τη θεομηνία που έπληξε το Δήμο μας στις 20/02/2018 και τις αναγκαίες χρηματοδοτήσεις και παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των προβλημάτων που προέκυψαν. Τα αναπτυξιακά έργα του Δήμου για την τρέχουσα και επόμενη χρονική περίοδο με ιδιαίτερη αναφορά την Τ.Κ. Αγίας Ρουμέλης.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων για την προώθηση των θεμάτων, έχοντας ως αποτέλεσμα την μέγιστη καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών και επισκεπτών μας και την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου μας.

20180318 133338

Ευχαριστήριο Δημάρχου

Ευχαριστήριο

 

Ο Δήμαρχος Σφακίων κ. Ζερβός Ιωάννης ευχαριστεί το κατάστημα- χρωματοπωλείο Μιχελάκης Ιωάννης και ΣΙΑ Ο.Ε. (Αν. Γογονή 38), για την δωρεάν διάθεση των υλικών συντήρησης του μνημείου της Μάχης της Κρήτης στη Χώρα Σφακίων

Ελληνική Στατιστική Αρχή Πρόσκληση

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

     Πειραιάς, 13 Μαρτίου 2018

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΡΕΥΝΕΣ

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) καλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να ενταχθούν στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών (ΙΣ) για τις διενεργούμενες στατιστικές έρευνες περιόδου Μαΐου - Δεκεμβρίου 2018, να υποβάλουν τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τη 12η ώρα της 15ης Μαρτίου μέχρι και την 24η ώρα της 15ης Απριλίου 2018. Το Μητρώο αυτό που τηρείται από την ΕΛΣΤΑΤ, θα ισχύσει για οκτώ (8) μήνες, από τον Μάιο έως και τον Δεκέμβριο 2018.

Το έργο του ΙΣ περιλαμβάνει την έγκαιρη, πλήρη και σωστή συλλογή στατιστικών στοιχείων από επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Τα στοιχεία συλλέγονται, κυρίως, με προσωπικές συνεντεύξεις, στο χώρο των νοικοκυριών ή των επιχειρήσεων, με ειδικά, κατά έρευνα, ερωτηματολόγια.

Οι ΙΣ πριν αναλάβουν τις μονάδες έρευνας για την οποία επελέγησαν, είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν το σχετικό με την έρευνα εκπαιδευτικό μη αμειβόμενο σεμινάριο, το οποίο γίνεται στην Κεντρική Υπηρεσία της ΕΛΣΤΑΤ για την Αττική και στις κατά τόπους ΥΣΝ για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για εγγραφή στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών έχουν μόνον φυσικά πρόσωπα, τα οποία θα πρέπει να είναι τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου ή εξαταξίου Γυμνασίου, ηλικίας από 18 έως 67 ετών.

Άνεργοι που θα εγγραφούν στο μητρώο, εφόσον απασχοληθούν ως Ιδιώτες Συνεργάτες της ΕΛΣΤΑΤ, θα πρέπει να αναζητήσουν από τον ΟΑΕΔ, που είναι ο μόνος αρμόδιος φορέας, πληροφορίες για τα θέματα που σχετίζονται με τη διατήρηση του καθεστώτος ανεργίας.

Επισημαίνεται ότι οι υπάλληλοι της ΕΛΣΤΑΤ και οι υπάλληλοι δημόσιων Υπηρεσιών, Νομικών Προσώπων Δημόσιου Δικαίου, Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων δημόσιων Οργανισμών, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, καθώς και όσοι υπηρετούν τη θητεία τους στο στρατό, δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης ένταξης στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών. Σε περίπτωση επιλογής του Ιδιώτη Συνεργάτη για να απασχοληθεί σε έρευνα της ΕΛ.ΣΤΑΤ. απαγορεύεται επίσης η παράλληλη απασχόληση του σε δημόσιες Υπηρεσίες, σε Νομικά Πρόσωπα Δημόσιου Δικαίου, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε άλλους δημόσιους Οργανισμούς με οποιαδήποτε σχέση εργασίας.

Οι αιτήσεις, για την εγγραφή στο νέο Μητρώο ΙΣ, θα υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους μόνον ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ.

Πριν την υποβολή της αίτησής τους, όλοι οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να διαβάσουν την αναλυτική σχετική Ανακοίνωση - Πρόσκληση στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ, (www.statistics.gr, θεματική ενότητα ΕΛΣΤΑΤ, ένδειξη «Ιδιώτες Συνεργάτες ΕΛΣΤΑΤ») η οποία περιέχει σημαντικές και επικαιροποιημένες πληροφορίες και επισημάνσεις.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, που δεν καλύπτεται από αυτό το κείμενο και από τις οδηγίες συμπλήρωσης της Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Επιθεώρησης και Ιδιωτών Συνεργατών, στα τηλέφωνα 213 135 3035 - 3050 - 3068 – 3081 – 2182 ή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

                                                                      

                                                                         Ο Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ

                                                                       Αθανάσιος Κων. Θανόπουλος

                                                                                        

Αποκατάσταση οικισμού Βουβά

Στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την  αντιμετώπιση των ζημιών που έχει υποστεί ο Δήμος Σφακίων, μετά την θεομηνία της 20ης Φεβρουαρίου, συνεχίζεται η αποκατάσταση μέσα στον οικισμό του Βουβά.

 Αρχικά υπήρξε άμεσα παρέμβαση στο επαρχιακό δίκτυο και σε τμήμα του οικισμού Νομικιανά από μηχανήματα έργου του Δήμου αλλά και της Π.Ε. Χανίων, για την διευκόλυνση διέλευσης των οχημάτων.

  Παράλληλα, μετά από αίτημα του Δημάρχου κ. Ζερβού Ιωάννη προς τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Βουλγαράκη Απόστολο ξεκίνησε σήμερα, από εργολάβο της Π.Ε. Χανίων, η απομάκρυνση φερτών υλικών που βρίσκονται εντός του οικισμού Βουβά. Η αποκατάσταση θα πραγματοποιηθεί στον βαθμό που θα επιτραπεί η προσβασιμότητα στα μηχανήματα έργου, λόγω των στενών μονοπατιών του οικισμού.

 Έχει υπάρξει συνεννόηση του Δήμου με ιδιοκτήτες παλαιών ακατοίκητων κατοικιών, τα οποία θα πρέπει να  παραχωρηθούν για να υπάρξει δυνατότητα παρέμβασης ήτοι αποκατάστασης και στο υπόλοιπο τμήμα του οικισμού, λόγω του ότι υπάρχει αδυναμία απομάκρυνσης του μεγάλου όγκουν φερτών υλικών χωρίς μηχανήματα έργου.

 Την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Μαρτίου ο Δήμαρχος κ. Ζερβός θα βρίσκεται στην Αθήνα, όπου έχει προγραμματίσει σειρά επαφών στα Υπουργεία Εσωτερικών και Υποδομών, στα οποία έχουν αποσταλεί σχετικά αιτήματα, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από την θεομηνία.

 

received 10211917240471752

received 10211917241351774

eps ypes