Νοέμβριος 2017
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Ενημερωτικα Δελτια

facebook icon

Βρίσκεστε εδώ: ΑρχικήΔημος ΣφακιωνΑνακοινώσεις

banner

Ο κόμβος έχει δημιουργηθεί με σκοπό την έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση των πολιτών και των Μ.Μ.Ε. για το έργο και τις δραστηριότητες του Δήμου Σφακίων. Στις ενότητες που ακολουθούν μπορείτε να αντλήσετε πληροφορίες για θέσεις εργασίας, δημοπρασίες και διαγωνισμούς που προκηρύσει ο Δήμος,  επίσης μπορείτε να διαβάσετε ανακοινώσεις, δελτία τύπου κ.α.

Δωρεάν διανομή πορτοκαλιών

 Σε συνέχεια της συνεργασίας μας με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πέλλας την Πέμπτη 16/11/2017 θα διανεμηθούν ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ σε όλους του κατοίκους του Δήμου.

 Τα σημεία παραλαβής τους θα είναι:

Ασκύφου: Βενζινάδικο Καρκάνη

Ίμπρος:    πλατεία χωριού

Ανωπολη: πλατεία χωριού

Χώρα Σφακίων, Κομιτάδες, Βρασκάς, Βουβάς,

Νομικιανά, Άγιος Νεκτάριος: Αποθήκη Καγιαδακη στον Βρασκά

Σκαλωτή, Αργουλές, Φραγκοκάστελλο, Πατσιανό, Καψοδάσο: αποθήκη ζωοτρόφων Σοφούλη στους Λάκκους

 

Ομάδα γυναικών Δήμου Σφακίων

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΦΑΚΙΩΝ

"Μπορώ να κάνω
ότι εσύ δεν μπορείς να κάνεις"

"Μπορείς να κάνεις
όσα εγώ δεν μπορώ να κάνω"

"Μαζί μπορούμε να κάνουμε ΠΟΛΛΑ"

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΗΨΗ ΔΡΑΣΗΣ

Η Ομάδα Γυναικών Δήμου Σφακίων θα πραγματοποιήσει συνάντηση  την Τρίτη 21  Νοεμβρίου και ώρα 17:00-19:00 στο Πνευματικό Κέντρο Σφακίων.

Θα συνεχιστούν οι εγγραφές για την ομάδα γυναικών 2017-2018, γνωριμία-ενδυνάμωση της ομάδας καθώς και ανάληψη αρμοδιοτήτων. Όποιος ενδιαφέρεται να αναλάβει ενεργό ρόλο στα πλαίσια των δράσεων της ομάδας γυναικών παρακαλώ να προσέλθει στην συνάντηση αυτή.

                                                                                                                                       Με εκτίμηση

                                                                                                                 Επιστημονικός συνεργάτης ομάδας

                                                                                                                                     Ζωή Μαρινάκη 

Ομάδα γυναικών Δήμου Σφακίων

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΦΑΚΙΩΝ

"Μπορώ να κάνω
ότι εσύ δεν μπορείς να κάνεις"

"Μπορείς να κάνεις
όσα εγώ δεν μπορώ να κάνω"

"Μαζί μπορούμε να κάνουμε ΠΟΛΛΑ"

 Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου ώρα 18:00 – 20:00 στο Πνευματικό Κέντρο Σφακίων θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον κ. Αντώνη Λιοδάκη , ψυχίατρο – ψυχοθεραπευτή, Διευθυντή του Κέντρου Ψυχικής Υγείας  Ρεθύμνου.

ΘΕΜΑ ΟΜΙΛΙΑΣ

«Σύγχρονα προβλήματα εφήβων»

 

                                                                                                             Με εκτίμηση

                                                                                            Επιστημονικός συνεργάτης ομάδας

                                                                                                           Ζωή Μαρινάκη 

Απάντηση στην επιστολή του Εκπροσώπου Τ.Κ> Τζατζιμάκη Ιωάννη

Απαντώντας στη από 03-11-2017  , επιστολή του Εκπροσώπου της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Ρουμέλης του Δήμου Σφακίων , κου Ιωάννη Τζατζιμάκη ,  ο οποίος διαμαρτύρεται για την μη καταβολή του μισθού που δικαιούται , γνωρίζουμε σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι όταν ανέλαβα Δήμαρχος Σφακίων και οι 9 εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Σφακίων δεν είχαν λάβει έξοδα κίνησης για χρόνια , τα οποία δεν μπόρεσε να καταβάλλει ο Δήμος Σφακίων λόγω πραγματικής οικονομικής αδυναμίας.

Στην προσπάθεια αντιμετώπισης των υποχρεώσεων μας , αναζητήσαμε και τελικά βρήκαμε πηγές χρηματοδότησης και συγκεκριμένα από το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω του προγράμματος χρηματοδότησης ληξιπρόθεσμων οφειλών από όπου και λάβαμε το συνολικό ποσό των 832.136,56 € για να πληρώσουμε οφειλές μας μεταξύ αυτών και τα έξοδα κίνησης των εκπροσώπων των τοπικών κοινοτήτων. Παράλληλα δρομολογήσαμε για πρώτη φορά την είσπραξη , με κάθε νόμιμο τρόπο , των οφειλών προς το Δήμο όλων ανεξαιρέτως των κατηγοριών των θεσμοθετημένων πόρων υπέρ ΟΤΑ. Από τη χρηματοδότηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που λάβαμε πληρώσαμε στους εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων τα οφειλόμενα έξοδα κίνησης τριών (3) ετών και συγκεκριμένα έως και την 31-01-2016. Όλοι οι εκπρόσωποι των κοινοτήτων μας έχουν πληρωθεί έως και τον Ιανουάριο του 2016. Ο κος Τζατζιμάκης εκλέχθηκε εκπρόσωπος της τοπικής κοινότητας Αγίας Ρουμέλης στις 13-06-2016 κατά τις επαναληπτικές τοπικές εκλογές.

Η καταβολή των εξόδων κίνησης θα συνεχιστεί ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του Δήμου μας , πράγμα που κατανοούν όλοι οι υπόλοιποι εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων. Ο κος Τζατζιμάκης , θα πληρωθεί μαζί με όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους του όταν το επιτρέψει η οικονομική κατάσταση του Δήμου και κατά η ιεράρχηση της σπουδαιότητας και του επείγοντος των αναγκών και υποχρεώσεων μας.

Όσον αφορά την αναφορά του ότι δεν πληρώνεται επειδή δεν πληρώνουν οι συγχωριανοί του τα ανταποδοτικά τέλη , αυτό δεν το είπα ποτέ. Αυτό που του είπα , και το οποίο είναι το αυτονόητο και το επαναλαμβάνω και δημοσίως , είναι ότι για να είναι ο Δήμος εντάξει με τις υποχρεώσεις του πρέπει και οι δημότες μας να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο Δήμο. Για να μπορεί ο Δήμος να πληρώνει πρέπει και από κάπου να εισπράξει. Κοινή λογική είναι αυτό και δεν αφορά μόνο την Αγία Ρουμέλη , όπως δεν αφορά μόνο τα έξοδα κίνησης των αντιπροσώπων των τοπικών κοινοτήτων. Ίσως είναι περιττό , αλλά , θέλω να υπενθυμίσω, ότι οι αιρετοί δεν λαμβάνουν ούτε μισθό , ούτε επιδόματα ούτε βιοπορίζονται μέσα από την ενασχόληση τους με τα κοινά. Τα δημόσια αξιώματα είναι πάντα τιμητικά και άμισθα .Έτσι είναι και το αξίωμα του Εκπροσώπου της Τοπικής Κοινότητας. Η πολιτεία , όταν μπορεί και όσο μπορεί, προσπαθεί να καλύψει μέρος ή το σύνολο των εξόδων που προκύπτουν από την ενασχόληση αυτή. Ας το έχουμε πάντα στο νου μας αυτό όλοι οι αιρετοί.

Ο Δήμος Σφακίων προχωρά δυναμικά τη δημιουργική του πορεία αξιοποιώντας όλες ανεξαιρέτως τις δυνάμεις και στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανένας. Ειδικότερα για τους αιρετούς , όμως , αυτό αποτυπώνεται και από την παρουσία τους στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των άλλων οργάνων του δήμου καθώς και στις διάφορες δράσεις που κάνουμε.

Τελειώνοντας , θέλω να αναφέρω ότι η συνεργασία μας με τον Εκπρόσωπο της τοπικής κοινότητας Αγίας Ρουμέλης , Γιάννη Τζατζιμάκη , ήταν και θα παραμείνει καλή και παραγωγική. Δεν έχω καμία διάθεση αντιπαράθεσης. Όταν όμως κάποιο θέμα φτάνει στις εφημερίδες τότε πρέπει να είναι απολύτως ακριβή αυτά που δημοσιεύονται.

Ο Δήμαρχος Σφακίων

Ιωάννης Ζερβός.

Κλείσιμο διοικητικών υπηρεσιών Δήμου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σφακίων σε έκτακτη συνεδρίαση του σήμερα Τετάρτη 08/11/2017 και ώρα 12:30 μ.μ. συζήτησε το θέμα της κατάργησης τριών ειδικοτήτων του ΕΠΑΛ Βρυσών η οποία οδηγεί στο οριστικό κλείσιμό του , δεδομένης της συστηματικής υποβάθμισης του.

Το ζήτημα της υποβάθμισης του ΕΠΑΛ Βρυσσών Αποκορώνου , μας αφορά άμεσα διότι πρόκειται για το πιο κοντινό , στο Δήμο Σφακίων , ΕΠΑΛ , στο οποίο φοιτούν όλοι οι Σφακιανοί μαθητές. Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης με με την οποία συμπαραστεκόμασταν στο ΕΠΑΛ Βρυσών και ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση , το Δημοτικό Συμβούλιο Σφακίων αποφάσισε το κλείσιμο των Διοικητικών Υπηρεσιών τ Σφακίων , από σήμερα Τετάρτη 8/11/2017 και ώρα 14:00 έως και την Παρασκευή 10/11/2017 και επιφυλασσόμεθα για τις δικές μας παραπέρα ενέργειες.

eps ypes