banner

Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα του Δήμου Σφακίων.
Ο διαδικτυακός αυτός τόπος έχει σκοπό να σας παρέχει μία πλήρη ενημέρωση γύρω από τις εξελίξεις στον Δήμο μας, και να πληροφορήσει τους επισκέπτες της περιοχής μας για όλα όσα χρειάζονται να ξέρουν για το ταξίδι τους.
09 Απρ 2019 14:42
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΥΘΕΝΤΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Την Δευτέρα 8 Απριλίου στα δημοτικά σχολεία Ασκύφου, Βουβά και Ανώπολης πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις αυθεντικών όπλων και παρελκόμενων της επανάστασης του 1821, από τα μέλη του συλλόγου φίλων του Ιστορικού – Λαογραφικού μουσείου Ρεθύμνου μετά από πρόσκληση του Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Πρωτοπαπαδάκη Γεωργίου.

Ο Δήμος Σφακίων στα πλαίσια της φροντίδας για τη βιωματική εκπαίδευση των μαθητών των δημοτικών σχολείων, με τα μέλη του συλλόγου κ. Τζιρτζιλάκη Ευτύχιο και κ. Σκαρτσιλάκη Δημήτριο παρουσίασαν την σπάνια αυτή συλλογή στα παιδιά μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού .

Με αυτό τον τρόπο η διδασκαλία από θεωρία γίνεται εμπειρία.  

Ανακοινώσεις/ΝέαΔιαβάστε περισσότερα
21 Μαρ 2019 14:37

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, την Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019 και ώρα 10:30 π.μ στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα και στη συνέχεια στο μνημείο πεσόντων, στα Πευκάκια της Χώρας Σφακίων.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγ.Παντελεήμονα Παρέλαση μαθητών Επιμνημόσυνη Δέηση στο μνημείο πεσόντων Κατάθεση στεφάνων Χαιρετισμός Δημάρχου Ομιλία κ. Βαγιωνάκη Ελένη, Διευθύντρια Γενικού Λυκείου Χώρας Σφακίων Χορευτικό και απαγγελία ριζίτικου τραγουδιού από τους μαθητές του Νηπιαγωγείου Βουβά Χορωδία από τους μαθητές του Δημοτικού [ ... ]

Ανακοινώσεις/ΝέαΔιαβάστε περισσότερα
04 Απρ 2019 12:49

                                                              ΑΔΑ: 6ΣΓΗΩΗ4-ΝΤΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                     Χώρα Σφακίων, 29-03-2019

ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ                                          Αρ. Πρωτ.: 1301

ΔΗΜΟΣ ΣΦΑΚΙΩΝ   Τ.Κ. 73011-Χώρα Σφακίων Τηλ. 2825340021 Fax: 2825340017 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από [ ... ]

Ανακοινώσεις/ΝέαΔιαβάστε περισσότερα
18 Μαρ 2019 13:38
Συμμετοχή Δημάρχου στην εκδήλωσης της Ένωσης των Απανταχού Σφακιανών

Το Σάββατο 16 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε Σφακιανό γλέντι από την Ένωση των Απανταχού Σφακιανών στην κατάμεστη αίθουσα ‘’Ορφέας’’, στην Καλλιθέα Αττικής.

Ο Δήμαρχος Σφακίων κ. Ζερβός Ιωάννης έδωσε το παρών χαιρετίζοντας την εκδήλωση και ευχαριστώντας του διοργανωτές για την πρόσκληση.

Ο κ. Ζερβός αναφέρθηκε στις δράσεις και στα έργα που έχουν ή πρόκειται να υλοποιηθούν στο Δήμο. Επίσης δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος λόγω των αναμνήσεων που έχει από προγενέστερες εκδηλώσεις και ιδιαίτερα από την εποχή που διέμενε στην Αθήνα, όπου ήταν και παραμένει μέλος της Ένωσης, και συμμετείχε στην οργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων, ακολουθώντας το παράδειγμα των προγόνων [ ... ]

Ανακοινώσεις/ΝέαΔιαβάστε περισσότερα
27 Μαρ 2019 14:54

Επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν στο υπό αναστήλωση κάστρο του Φραγκοκάστελλου από τον Υπουργό Υποδομών κ. Χρήστο Σπίρτζη και την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων κ. Ελένη Παπαδοπούλου.

Το Σάββατο 23 Μαρτίου, κατά την επίσκεψη του κ. Σπίρτζη στον Καψοδάσο Σφακίων για να παραστεί στην ομιλία που διοργανώθηκε από τον Αν. Υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη, θέλησε να επισκεφτεί το ιστορικό κάστρο στο οποίο γίνονται εργασίες αποκατάστασης του. Μαζί με τον Δήμαρχο Σφακίων κ. Ιωάννη Ζερβό και τον κ. Πολάκη, υπό το φώς του φεγγαριού, έκαναν μια βραδινή περιήγηση στο κάστρο απολαμβάνοντας την πανσέληνο από τον αναστηλωμένο πύργο του.

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου, [ ... ]

Ανακοινώσεις/ΝέαΔιαβάστε περισσότερα
15 Μαρ 2019 12:38

Το Σάββατο 9 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σφακίων έγινε για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό η παρουσίαση της διεθνούς σπηλαιολογικής αποστολής Στέρνες του 2018 και των αποτελεσμάτων της. Την παρουσίαση οργάνωσε ο Σπηλαιολογικός Όμιλος Κρήτης και ο Δήμος Σφακίων που ήταν και ο βασικός χορηγός και υποστηρικτής της όλης επιχείρησης.

Την παρουσίαση άνοιξε ο Κώστας Αδαμόπουλος, ιδρυτικό μέλος του Σπηλαιολογικού Ομίλου Κρήτης (ΣΠ.Ο.Κ) με μεγάλη εμπειρία στα σπήλαια των Λευκών Ορέων, ο οποίος μίλησε για τις πρώτες ελληνικές αποστολές εξερεύνησης του σπηλαιοβάραθρου Στέρνες. Βασικός ομιλητής ήταν ο Μάρκος Διγενής φοιτητής του Τμήματος [ ... ]

Ανακοινώσεις/ΝέαΔιαβάστε περισσότερα
26 Μαρ 2019 09:17
Εορτασμός 25ης Μαρτίου 1821

Πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου, στη Χώρα Σφακίων, παρουσία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και πλήθους κόσμου, σήμερα Δευτέρα και ώρα 10:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα. Στη συνέχεια και ώρα 11:00 πραγματοποιήθηκε παρέλαση μαθητών, Επιμνημόσυνη Δέηση στο μνημείο πεσόντων και ανάκρουση εθνικού ύμνου από τους μαθητές.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Σφακίων κ. Ζερβό Ιωάννη και από τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Εκπαίδευσης του Δήμου.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με χαιρετισμό του Δημάρχου και ομιλία από την κ. Βαγιωνάκη Ελένη, Διευθύντρια Γενικού Λυκείου Χώρας Σφακίων.

Ακολούθησε χορευτικό και απαγγελία [ ... ]

Ανακοινώσεις/ΝέαΔιαβάστε περισσότερα
14 Μαρ 2019 12:22

Ο κ. Γεώργιος Πρωτοπαπαδάκης, πρόεδρος πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής δήμου Σφακίων και ο τριμελής Σύλλογος Διδασκόντων 2/θεσιου Δημοτικού Σχολείου Ανώπολης ευχαριστούν θερμά τον Έλληνα ομογενή Αθ.

Θεολόγη για την γενναιόδωρη προσφορά των 2.000 ευρώ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την δημιουργία της σχολικής μας βιβλιοθήκης.

Προσμένουμε και στο μέλλον να υπάρξουν ανάλογες ευγενείς δωρεές για την καλύτερη εκπαιδευτική πορεία των παιδιών μας.

Η προισταμένη: Β. Σταθοπούλου

Οι δασκάλες : Μ. Στρατινάκη και Ε. Τζάνα.

Ανακοινώσεις/ΝέαΔιαβάστε περισσότερα
Διαβάστε ακόμα >>

eps ypes

Contact info

4contact email

Ενημερωτικά Δελτία

Δι@υγεια

dyavgia